Corona maatregelen ViP en Bevok

Nieuwe coronamaatregelen voor binnensport:

Het coronatoegangsbewijs (QR-code) is vanaf 6 november verplicht voor sporters en publiek vanaf 18 jaar in alle binnensportlocaties.
Let op dat ook de ID-kaart getoond moet kunnen worden en dat de bekende controle vragen inzake gezondheid moeten worden gevraagd (respectievelijk beantwoord).
Er is een uitzondering voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn zoals scheidsrechters en coaches. Zij hoeven geen QR-code te tonen.   

Voor de wedstrijden/trainingen in De Beuk is ons inziens de beheerder van het complex verantwoordelijk voor de toegangscontrole. Daarover zijn wij nog in gesprek met Spurd/de gemeente.  
Tijdens de wedstrijden is de Karekiet, waar Vip/Bevok als beheerder kan worden aangemerkt, alleen toegankelijk via de kantine en dienen sporters en publiek een QR-code te kunnen laten zien. De vrijwilligers van de bardienst controleren de QR-code via de app ‘Corona Check Scanner’. Er zal een bord worden opgehangen bij de ingang van de kantine, waarop wordt aangegeven dat sporters en publiek zich bij de bardienst moeten melden voor het scannen van hun QR-code. 
Voor de Kloek is door de beheerder aangegeven dat zij gelijk bij de ingang alle sporters en publiek zullen controleren.
Voor de Boomgaard is vooralsnog afgesproken met de stichting buurthuis dat tijdens de trainingen (inclusief recreantenvolleybal) het de eigen verantwoordelijkheid is van leden die willen volleyballen om een QR-code te kunnen laten zien bij het betreden van de zaal. Bespreek deze maatregelen binnen je team of trainingsgroep. Het bestuur gaat ervan uit dat elk lid een QR-code kan laten zien voorafgaand aan een training of wedstrijd (en ook de ID-kaart, en dat men voldoet aan de controle vragen). 

Een QR-code kan worden aangemaakt als je volledig bent gevaccineerd, als je minder dan 6 maanden geleden corona hebt gehad of als je in het bezit bent van een testbewijs met een negatieve uitslag. Een testbewijs is geldig tot 24 uur na het moment van testen.

Voor informatie over het downloaden van de Corona Check Scanner: https://coronacheck.nl/nl/scanner

In deze publicatie van NOCNSF staat wat er van ons als vereniging wordt verwacht: https://nocnsf.nl/media/4970/protocol-verantwoord-sporten-v05112021-1.pdf

Als je geen QR-code kan laten zien, kan je niet trainen of spelen. Het is een lastige en vervelende situatie, maar het bestuur denkt met bovenstaande de best mogelijke praktische invulling voor Bevok te hebben bedacht. 

Het bestuur van ViP en bestuur van Bevok.