Team van de week

Welk Bevok of Bevok/ViP team scoort het best?

Dit wordt bepaald met de APP score.
Met dit systeem kunnen de onderlinge prestaties van alle teams met elkaar worden vergeleken. Niet alleen per wedstrijd, maar per set worden punten gewonnen of verloren. Het aantal punten hangt af van de tegenstander en van hun positie op de ranglijst in de poule.
Alle teams beginnen bij 0 punten en vanaf de start van de competitie komen er punten bij, of gaan er punten af. Het totaal aantal punten geeft de kracht aan van het team in de eigen poule. Het totaal aantal behaalde (of verloren) punten is echter wel te vergelijken met het aantal van de andere teams. Hiermee is de krachtsverhouding van de teams onderling te meten, zonder dat het prestatieniveau invloed heeft.

Behalve dat er op deze manier een ranking ontstaat tussen alle teams van Bevok en Bevok/ViP onderling, is er nog een andere manier van ranking mogelijk:
Het team dat het meeste punten behaalt in een bepaalde speelronde (en dus het best heeft gepresteerd) wordt benoemd tot “TEAM VAN DE WEEK”.
Het aantal malen dat een team deze titel behaalt en het aantal malen dat het als tweede en derde eindigt levert uiteindelijk opnieuw een rangschikking op. Middels deze tweede rekenmethode is het voor een “gedoodverfde” kampioen moeilijk om hoog te eindigen. Steeds winnen levert wel steeds APP punten op en het totaal zal zeker tot grote hoogte komen. Echter het wordt heel moeilijk om team van de week te worden omdat het aantal te behalen APP punten niet heel veel per speelronde zal zijn als het team zelf al hoog geplaatst staat.

De actuele uitslag van de “TEAM VAN DE WEEK” titel, plus de stand van de rangschikking van alle teams wordt wekelijks bekend gemaakt via de nieuwsbrief, die alle Bevok leden per email ontvangen.

In dit overgangsjaar worden ook de damesteams van Bevok/ViP in deze rankings opgenomen. De leden van ViP in deze teams zullen echter de Bevok nieuwsbrief (nog) niet ontvangen. Wel is elke Bevok nieuwsbrief, met elke week daarin de APP score, ook op de Bevok site door iedereen te raadplegen.